Afbeelding

Henri Dunant en WIK tegen sluiting gymzaal Tulpstraat

Algemeen 1.114 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Basisschool Henri Dunant en gymvereniging WIK hebben in een brandbrief aan de Aalburgse politiek hun zorgen geuit over de voorgenomen sluiting van de gymzaal aan de Tulpstraat in Wijk en Aalburg. WIK is zelfs een online petitie gestart.

Door een lokalentekort is de Henri Dunant het naastgelegen gymlokaal de afgelopen tien jaar ook gaan gebruik als leslokaal voor onder andere EHBO-lessen, de komst van de schoolfotograaf en verkeerslessen van de ANWB. "Dit is ook de reden dat er meubilair opgeslagen staat, omdat de gymzaal door ons, noodgedwongen, ook gebruikt wordt voor lessen", schrijft de MR in de brief.

Geen ruimte
"Wanneer de gymzaal wordt gesloten hebben wij geen idee waar wij deze activiteiten moeten gaan uitvoeren. Zoals al genoemd is er geen ruimte meer over binnen de muren van de school." Ook heeft de MR vraagtekens bij hoe het bewegingsonderwijs vormgegeven moet worden, als die in d'Alburcht gaan plaatsvinden, zoals het college van B&W voorstelt. Door de reistijd gaat 'kostbare onderwijstijd' verloren, is bijvoorbeeld één van de argumenten namens de school.

Gymvereniging WIK legt in haar eigen brief uit dat d'Alburcht tijdens piekuren al volledig bezet is.

"Buiten deze piektijden sporten is geen optie voor ons als vereniging. Allereerst omdat wij met name lesgeven aan jonge kinderen, dus later op de avond behoort absoluut niet tot de mogelijkheden. Daarnaast hebben onze trainsters en trainers een fulltime baan of volgen een studie en komen na een dag hard werken en studeren de kinderen uit onze gemeente enthousiast les geven. Dit betekent dat vroeger in de middag, ook niet tot de mogelijkheid behoort."

Bovendien worden door de komst van de huisartsenpraktijk naar d'Alburcht de mogelijkheden om te sporten nog beperkter, aldus WIK. "Want naast het sporten in de sporthal worden er ook in de andere zalen lessen gegeven."

Inspreken
De MR van de Henri Dunant heeft aangekondigd dinsdagavond in te gaan spreken tijdens de opiniërende gemeenteraadsvergadering op het gemeentehuis.

Later deze maand staan de plannen voor de gymzaal en d'Alburcht op de agenda tijdens de begrotingsbehandeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden